Galopperande apporter och elitrutor

Det här blir ett videointensivt inlägg! Vi har tränat på som galningar och det kanske är därför det varit så lugnt på bloggen – mitt fokus har varit mer på träningen än på att skriva saker 🙂 Hösten förde med sig den trevliga effekten att Sookie blev jättepigg och superglad så träningen har varit både inspirerande och framgångsrik. En lite nackdel med hennes pigghet är dock att vi började få lite tendenser till ljud i fria följet.

Turligt nog var det värsta ljudpasset dagen innan en torsdag med kurs hos Ditte där jag tog upp problemet. Hon gav tipset att använda en fokusövning som går att lägga in när som helst i fria följet och som gör att Sookie måste koncentrera sig. Här kommer en liten video på övningen:

Vi börjar också få tillbaka farten i apporteringarna. Här är en filmsnutt på en övning där jag rör mig bort från Sookie för att få till farten på sträckan tillbaka till mig. Att hon galopperar med apportbocken i munnen är stort efter ett halvårs travande! Även stadgan i lämnandet för inkallningen är så mycket stabilare, här i en situation med väldigt mycket störning.

Ibland måste man ju undersöka hur läget är i träningen. Sookie har kunnat konskick för länge sedan och rutan börjar vara väl etablerad så varför inte prova ett elitskick? Lite ”fusk” på konskicket och en liten osäkerhet om vad jag egentligen ville sen, men på det stora hela väldigt snyggt 🙂 Dessutom kan jag konstatera att uthålligheten i fria följet har förbättras enormt. Sookie gillar dessutom de lite mer elitmässiga följen då det händer lite mer än i de lägre klasserna.

Sista filmen för det här inlägget är en övning från kursen vi går hos Ditte Andersson. Det handlar om träning att gå rakt fram utifrån vår position. Tanken är att gå runt på pallen tills vi står riktade mot en boll/leksak och sedan skicka henne när det känns tydligt att hon riktat sig rätt. Om hon inte är med på riktningen så är det bara att gå runt lite till för att sikta på en annan boll. Problemet på första skicket i filmen var att hon trodde att det fortfarande låg en godis på golvet. Genom att sno bollen och retas lite med den för att sedan lägga ut den tydligt inför nästa skick så lyckas vi hantera det problemet.

Bilden överst i inlägget är på toksöta, mysiga Nova som också varit med på kursen hos Ditte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.