Med framtiden i sikte

2017 har bjudit på såväl bedrövelser som glädjeämnen men har nog överlag slutat bättre än det började. Nu ser vi fram emot ett trevligt 2018 med en strimma av hopp om bättre hälsa hos vovvarna! Zack blev ordentligt sjuk i början av året men har gradvis stabiliserats och mår nu bra för det mesta. Även Sookies sjukdom har gradvis blivit bättre och hon har blivit pigg, glad och positiv! Som tur är har Polka mått bra och dessutom fått sig en rejäl dos nytt självförtroende som avspeglas i väldigt fin utveckling i lydnaden.

Sedan början av november är Sookie medicinfri så vi börjar så smått ana ett hopp om att kunna tävla igen framöver. Hon har som sagt blivit pigg – närmare bestämt väldigt pigg – vilket har fått till följd att hon är rejält otålig. Under konvalescensen var uthållighetsträning inte direkt vårt fokus så vi har lite att ta igen där…

Sookie i ett fantastiskt fritt följ i november 2017 (Foto: Louise Karlgren)

Under året som gick hann vi med ganska mycket! Vi inledde året med en tävlingsinriktad kurs i rallylydnad, men sen har det varit tävlingslydnad för hela slanten med totalt åtta kurser. Vi har dessutom varit på två läger och bevittnat ett inspirerande SM. Sen har vi ju naturligtvis lagt en hel del tid på att träna 🙂

Zack (juli 2017)

Förutom hundträningen har jag fortsatt att studera med två genomförda universitetskurser under året – ”Videoredigering och rörlig bild” samt ”Hundens Beteendebiologi del 1”. Båda kurserna var mycket intressanta och givande så nu i dagarna inleder jag två nya kurser inom samma områden!

Men nog om det som varit! För 2018 har jag två huvudmål i min träning med Sookie: (1) Hennes uthållighet ska bli bättre och (2) vi ska tävla lydnadsklass 1 och få uppflyttningsresultat. Dessutom är jag inne på att tävla lite rallylydnad, mestadels för att vi ska få lite mer tävlingsvana tillsammans.

Det första målet – att få bättre uthållighet – är en förutsättning för det andra målet, så där kommer fokus att ligga under inledningen av året. Min övergripande plan för att nå målet är att alltid köra en kedja med minst tre aktiviteter under varje träningspass. Aktiviteterna kommer garanterat vara en blandning av lydnadsmoment, rallyskyltar och andra blandade övningar. Min tanke är att börja med relativt korta aktiviteter i kedjorna för att sedan efterhand blanda in längre och mer komplexa aktiviteter för att vartefter närma oss att kunna köra ett klass 1-program i ett svep.

Freja – med full fart mot framtiden!

Det har som sagt varit ett år som präglats mycket av hundarnas sjukdomar. Första prioritet för oss är att hundarna ska må bra, så vi hoppas att det nyfödda året ska bjuda på ännu mer förbättrad hälsa för dem. Dessutom hoppas vi på många andra glädjeämnen och massor med spännande och roliga hundaktiviteter!

Avslutningsvis en symbol för det nya: Lena Kerjes underbara lilla Måns!

(Inläggets omslagsfoto visar Polka, fotograferad i januari 2017.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.