Hänt sedan sist

Sedan förra inlägget har mycket hänt, både positivt och negativt. Zack har varit en skitjobbig valp plus att Sookie har skadat sig och har haft ont sedan midsommar. Samtidigt har vi gått många kul kurser och utvecklats en bit till. Jag har börjat träna Zack i söket vilket har varit en mycket intressant och spännande upplevelse som ger mersmak!

08052016-img_4749-1500px
Min underbara Sookie! Foto: Maria Eidenskog

Sookie mår som sagt inte riktigt bra och jag tycker så synd om henne! Det är oklart vad som egentligen är problemet men vi upptäckte det under en träning i midsommarhelgen då Sookie inte längre ville sätta sig i halterna i fria följet. Hon har periodvis haft ont och varit till synes svag i bakpartiet där hon haft svårt att resa sig från sittande. Vi var på en ordentlig undersökning hos Valla Djursjukhus utan att egentligen hitta någon förklaring så det blev remiss till Strömsholm för undersökning och CT-röntgen. Inte heller där hittades några större fel, i huvudsak var det lite pålagringar i armbågarna och ”upphängningen” mellan höfterna och ryggraden samt några diskar i nacken med lite sämre elasticitet. Vi har gått på rehab hos Marie Söderström i Norsholm under en period och det har helt klart blivit bättre än det var i somras även om det fortfarande känns som att det är långt kvar. En av de mest fascinerande rehabbesöken var när Sookie var jättestel i höfterna och Marie provade med elektroterapi av de relaterade musklerna. Sookies bakvagn blev nästan som ny och hela stelheten bara försvann på tio minuters behandling!

Jag och Sookie har visserligen fått spendera kurserna som åhörare men även det är mycket lärorikt – och det blir mer tid att fotografera 🙂 Vi har gått kurser i tävlingslydnad för Ditte Andersson, Heléne Lindström, Emma Willblad, Niina och Kenth Svartberg, Maren Teien, Jenny Wibäck, Heidi Billkvam och Diana Samuelsson. Dessutom har jag och Zack gått sökkurs för Lena Kerje!

13092016-img_0722-1500px
Heidi Billkvam övervakar en lite väl snabb apportering

Ett besök på SM i lydnad och rallylydnad i Norrtälje hanns naturligtvis också med. Mycket välarrangerat mästerskap med härlig känsla, många fina prestationer och högt till tak när det gällde att vara glad på planen. Mestadels fint väder bjöds det på därtill och det gjorde inte upplevelsen sämre!

17072016-img_9224-1500px
Louise Jonsson och Snipe får fina betyg för gruppmomenten

Vi har träffat många nya såväl som gamla bekantskaper inom hundvärlden, såväl hundar som deras ägare. Det är alltid lika kul att träffa alla trevliga, engagerade och ambitiösa ekipage!

22082016-img_0419-1500px
Söta Vallmo tittar fram. Vallmo är en superhärlig Nederlandse Kooikerhondje.
01072016-img_8075-1500px
Cocker spanieln Anton apporterar
13082016-img_0258-1500px
Aussien Cash på väg mot leksaken
05062016-img_7209-1500px
Amber är på väg att få leksaken
03072016-img_8380-1500px
Fluffiga bearded collien Freja med sin kuliga leksak
13092016-img_0635-1500px
En uppmärksam Vessla på lydnadsplanen

Naturligtvis har det blivit en hel del träning med, även om Sookie fått ta det ganska lugnt sedan midsommar så har det varit full rulle för Polka och Zack. Maria och Polka är numer uppflyttade i elitklass i både lydnad och sök. De har även hunnit starta två gånger i elit-söket med fina premiärpoäng.

13082016-img_0229-1500px
En fokuserad Polka på kurs

Sist men absolut inte minst så har vi besökt Åsa på Strömsfors kennel för att prova på lite vallning. Det gick inte särskilt bra då Zack var väldigt osäker med fåren, men förhoppningsvis har vår ”fårterapi” sedan dess gjort att läget är annorlunda nu så snart är det nog dags för ett nytt försök.

Zack och fåren
Zack och fåren
24092016-img_0828-1500px
Vackra Flow, Zacks mamma

Det var nog allt för denna gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.