Semestertider är hundtider

Nu återstår bara några dagar av vår semester och det är lite läge att summera sommarens hundaktiviteter!

  • Sommarkurs med Ditte Andersson och Heléne Lindström 26-28/6.
  • Skippad tävling i Hagfors 3/7 (Det var tokvarmt och varken jag eller Sookie var på minsta humör att tävla i den värmen.)
  • Utställning för Sookie i Sunne 4/7. Resultatet blev excellent med överlag fin kritik.
  • Kennelträff med Sookies uppfödare på kennlarna Freckles och Wermlandias utanför Hagfors 5/7. C:a 70 personer och 50 hundar på plats!
  • SSRK-läger utanför Örebro med spanieljakt för Eva Masthagen på schemat 10-12/7.
  • Träningstävling på Alfa Hundcenter i Lerum 15/7.
  • Åskådare på lydnads-SM 24-26/7.
  • Kollat på vattenprov för spaniel 28/7.
  • Åhörare på lydnadsläger med Jenny Wibäck 1-2/8.

För att göra livet enklare (minnet är ju något kort!) så börjar jag från slutet av listan i detta inlägg! Jenny är en mycket trevlig och kunnig instruktör som kom med massvis med bra tips och idéer runt deltagarnas olika problem. Som åhörare fick jag ju naturligtvis inte visa upp mina och Sookies problem men fick ändå med mig ett antal bra övningar och idéer.

Till exempel så diskuterades fart i apporteringen och där plockade jag med mig flera tips. Sookie har haft väldigt fint tempo i apporteringarna men det har blivit sämre på sistone och det känns uppenbart att hon inte har något större värde att komma tillbaka till mig med apporten. Ett av tipsen från helgen är att köra en handtarget där hunden ska trycka nosen. Handtargeten ska ha stort värde och vara så laddad att hon ”bara måste” springa snabbt för att komma dit! Genom att överraska med att antingen köra en ingång, handtarget, en boll bakåt eller annan belöning hoppas jag kunna få till farten igen!

En annan sak som Jenny visade med ett par hundar är att hålla fast hunden medan föraren går långt bort, sedan ge hunden apporten och släppa den så den kan springa med apporten till föraren. Det lär inte vara så många hundar som inte ger max i den övningen! I bilden nedan har Jenny börjat ladda upp border collien Valter (som ännu inte riktigt insett vad som händer) på en sådan ”apportrusning”. Det här måste vi bara prova, med lite tur får Sookie tillbaka ”snabbt med apporten”-känslan och i värsta fall så är det bara en kul övning 🙂
02082015-IMG_1464

Detta ger en schysst målbild för farten – här med Enzo som är en australian kelpie.
02082015-IMG_1516

Det var ytterligare en kelpie med på lägret. Här fick jag till en schysst timing med kameran när Maro slickar sig på nosen!
01082015-IMG_1278

Bandi är nog den häftigaste rottweilern jag sett. Pigg, glad och toksnabb – det är många border collies som ligger i lä jämfört med hennes fart. Hoppet var högt och långt!
01082015-IMG_1171

Platsen för lägret var utomhusplanen vid Lotushallen utanför Getinge i Halland och det bjöds på stora störningar i form av fyra highland cattle-tjurar som gick i en hage precis invid planen. Intressant nog var det ingen hund som reagerade något nämnvärt på att dom gick och betade så nära. Här är det Maria och Polka som kör en fjärrdirigering med Jenny som ”tävlingsledare”.
01082015-IMG_1135
01082015-IMG_1299

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.