Spårtävling i Flen

Förra helgen bjöd på en utflykt med hundar och husvagn till en mycket välfylld camping i Malmköping. Anledningen till resan var att Maria och Polka skulle till Flens Brukshundklubb och tävla i högre klass spår på söndagen.

Tävlingen hade ett klart ovanligt upplägg med spåren sist så dagen inleddes i en utmanade men rolig uppletanderuta som bestod av en kombination av äng med relativt högt gräs och ”öar” med träd och stenar. Bakkanten gick delvis lite in i skogen bakom så det var helt klart en annorlunda ruta jämfört med vad vi är vana vid. Det var uppenbarligen svåra förhållanden då hundarna i stort sett kunde springa rakt över föremålen utan att upptäcka dessa. Polka jobbade på jättefint och lyckades hitta två föremål vilket under förutsättningarna måste ses som riktigt bra.

Dagens sötaste hund var nog tveklöst denna welsh corgi cardigan:

17052015-IMG_8953

Det var rätt bra spridning på raserna med sex raser på sex tävlingsekipage: labrador, welsh corgi cardigan, schäfer, aussie, border collie och boxer.

17052015-IMG_8979

Maria och Polka var ett riktigt fint sammansvetsat ekipage denna dag. Nästan allt kan sammanfattas med glädje och samarbete. Det var flera i publiken som kommenterade den glädje som Maria och Polka visade på lydnadsplanen. Här är dom på väg in till uppletanderutan med leende och fokus:

17052015-IMG_8926

Det blev ett helt klart godkänt resultat för Maria och Polka så de slutade på andra plats med 447 poäng.

17052015-IMG_8998

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.