Träningsglädje

Sookie inkallning

Igår åkte jag, Maria och hundarna till Mjölby Brukshundklubb för ett träningspass tillsammans med Jenny och Riley. Det var andra gången Sookie var där, senast var när hon gick ett BPH för ett drygt år sedan. Jag och Sookie värmde upp på ytan mellan A-planen och klubbhuset. Sookie var som vanligt lite styrig och ville kolla på allt. I ett infall provade vi ett nytt grepp, vi gick fram mot planen och jag pekade ut Maria, Polka, Jenny och Riley för Sookie. Hon blev genast mycket lugnare och gick in i uppvärmningsläge!

Efter uppvärmningen kommenderades vi till en ingång på plan följt av en uppställning bredvid en låg ”kinahattkon” och därefter ett kort fritt följ. Sookie var otroligt fokuserad och följde jättefint! Efter en stor belöning samlade vi ihop oss igen och gick ett lite längre (men inte toklångt) fritt följ där Sookie nästan satt som klistrad mot mitt vänsterben. Hon gick med massor av glädje och större delen av tiden med fantastisk position. Maria kommenterade en helomvändning som att det var bland det snyggaste hon sett 🙂

Efter det körde vi lite framförgående mot riktningspinne med godis på. Sookie är lite förvirrad då hon helt plötsligt inte ska gå fot utan framför så det gick lite sisådär. Jag gjorde misstaget att börja med henne i fotposition så nästa gång ska vi prova att jag ställer upp henne och ställer mig bakom så vi redan står i rätt position när vi börjar gå. Jag ska nog också prova att ”hänga upp” en leksak i luften som riktningsvisare för att slippa riktningspinnen.

Dessutom körde vi blandade övningar med bland annat apportering, hopp-sitt-hopp, läggande under gång, inkallning samt sändande med ställande som alla gick fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.